Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

ΖΩΝΤΑΝΗ ΕΙΚΟΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ - ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ


LIVE STREAMING: Η Αγανάκτηση των Ελλήνων by News247

ΜΝΗΜΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΞΕΣΗΚΩΜΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΜΕ ΣΙΔΗΡΟΦΡΑΚΤΟ ΤΕΙΧΟΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ!

Χιλιάδες αστυνομικοί βρίσκονται στους δρόμους της πρωτεύουσας με στόχο να μην προκληθούν επεισόδια και να αποτραπεί ο αποκλεισμός στη Βουλή.
Μάλιστα οι αστυνομικοί έστησαν σιδηρόφρακτο τείχος στη Βασ. Σοφίας, αποκλείοντας την πρόσβαση στην πλαϊνή είσοδο της Βουλής στους διαδηλωτές.



Οι συγκεντρωμένοι διαμαρτυρήθηκαν φωνάζοντας "αίσχος αίσχος" προς τους αστυνομικούς και το σύνθημα "αν έχετε τιμή αν έχετε πατρίδα, ανάποδα ανάποδα γυρίστε την ασπίδα".
Πάνω από 5.000 αστυνομικοί και 32 διμοιρίες των ΜΑΤ θα είναι σε πλήρη ετοιμότητα, καθώς θα γίνουν κινητοποιήσεις σε τέσσερα σημεία της Αθήνας.
Όλο το προσωπικό της ΕΛΑΣ θα βρίσκεται σε ετοιμότητα, ενώ έχουν κληθεί στην Αθήνα 12 διμοιρίες των ΜΑΤ από την επαρχία.

ΠΗΓΗ
http://news247.gr/ellada/eidiseis/metra_asfaleias.1105589.html

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

"ΠΡΟΕΧΕΙ Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ"!!!


Καταρχήν να ξεκαθαρίσω ότι θεωρώ το συνδικαλισμό «ιερό» θεσμό.  Χωρίς το συνδικαλισμό, οι εργάτες θα δούλευαν ακόμα 16 ώρες ημερησίως, με συνθήκες εργασίες που, δυστυχώς, κάποιοι συνάνθρωποί μας, σε χώρες που έχουν εισβάλλει πολυεθνικές και διεθνείς τοκογλύφοι, βιώνουν καθημερινά.
Θα μου πείτε: «Στην Ελλάδα, δηλαδή, οι εργαζόμενοι, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, δεν βιώνουν μια «ζούγκλα»»; Η απάντηση είναι, ότι οι συνθήκες εργασίας στη χώρα μας, διαρκώς χειροτερεύουν, όχι μόνο λόγω των μέτρων της κυβέρνησης του ΔΝΤ, αλλά και της ασυδοσίας που, με την ανοχή των εκάστοτε κυβερνήσεων, υπάρχει από πολλούς εργοδότες.
Έγραψα παραπάνω πως θεωρώ ότι ο συνδικαλισμός είναι «ιερός» θεσμός.  Τι ισχύει, όμως, με τους συνδικαλιστές;  Δεν θα αρχίσω τις σαχλαμάρες περί «καλής πλειοψηφίας και κακών, μικρών μειοψηφιών».  Είναι πολλοί οι συνδικαλιστές που αφιερώνουν ώρες από τον ελεύθερο χρόνο τους, διεκδικώντας και επιλύοντας πολλά από τα – όχι ρουσφετολογικά - θέματα που απασχολούν τον κλάδο και τους συναδέλφους τους.  Ούτε θα σταθώ στη συνδικαλιστική τους άδεια.  Είναι αδύνατο για έναν σωστό συνδικαλιστή να προσφέρει, εάν δεν απαλλάσσεται κάποιες ώρες ή και ημέρες από την εργασία του.
Το πρόβλημα εντοπίζεται στην ηγεσία του συνδικαλισμού.  Εκεί που το δέλεαρ των υψηλών αμοιβών κάποιων, από τη συμμετοχή τους σε Διοικητικά Συμβούλια εταιριών στις οποίες συμμετέχει το Δημόσιο, ή και οι βλέψεις για ανώτερες διοικητικές θέσεις, ακόμα και για εκλογή στο Κοινοβούλιο και υπουργοποίηση, αλλοιώνουν, έως και εξευτελίζουν το θεσμό.
Πολλά είναι τα παραδείγματα που θα έχετε ακούσει.  Θα σας μεταφέρω κάποια που ήδη έχουν πάρει διαστάσεις, και προκαλούν αλγεινές εντυπώσεις:
Τοπικός μεγαλοσυνδικαλιστής, με την εκλογή του κόμματος το οποίο υποστήριζε, όλως τυχαίως βρέθηκε αποσπασμένος σε υψηλή θέση σε Υπουργείο.  Του τηλεφωνεί κάποιος γνωστός συνάδελφός του, όχι για να ζητήσει ρουσφέτι, αλλά απλή πληροφόρηση αν θα αλλάξει κάτι στη διαδικασία των αποσπάσεων.  «Υπουργική εντολή είναι όλα να γίνουν αξιοκρατικά.  Αυτά που ήξεραν κάποιοι, να τα ξεχάσουν!», του απάντησε, καρφώνοντάς τον εμμέσως, πλην σαφώς.
Λίγο καιρό μετά, του τηλεφωνεί γνωστός του, ο οποίος, παλαιότερα, όταν δεν ίσχυαν οι «αξιοκρατικές διαδικασίες», τον είχε εξυπηρετήσει όταν του ζήτησε τη μεσολάβησή του για κάποιο ρουσφέτι.  Και, επειδή στην αρρωστημένη κοινωνία που ζούμε, αυτά είναι «δανεικά», του ζήτησε κι αυτός αντίστοιχη εξυπηρέτηση.
«Όλα θα γίνουν αξιοκρατικά», ήταν η απάντησή του.  Ο συνομιλητής του, όμως, γνωρίζοντας και το προηγούμενο περιστατικό, δεν άντεξε: «Δηλαδή, εσύ είσαι αξιοκρατικά στο Υπουργείο;».
Χωρίς, βέβαια, να θέλουμε να υπονοήσουμε ότι ο πρώην συνδικαλιστής δεν βρίσκεται αξιοκρατικά στη θέση του, ήδη κάποιοι διερευνούν το θέμα, διότι, εκτός των άλλων, θα έχει ενδιαφέρον να γνωρίζει ο κόσμος αν στις συγκεκριμένες θέσεις υπάρχουν πρόσθετες – νόμιμες, βέβαια – οικονομικές απολαβές (π.χ. μέσω υπερωριών), και ποιες είναι αυτές.
Ενδιαφέρουσα, όμως, είναι και η περίπτωση άλλου, πιο υψηλόβαθμου συνδικαλιστή, ο οποίος, λίγα χρόνια πριν, τηλεφωνούσε σε συναδέλφους του, που δεν γνώριζε καν, εκλιπαρώντας για βοήθεια στις εκλογές.  Λίγο καιρό μετά, ανέλαβε υψηλή διοικητική θέση.  Κάποιος από αυτούς του συναδέλφους του, τον συνάντησε σε κάποια εκδήλωση: «Γιατί αποδυναμώνετε την εκπαίδευση, μειώνοντας τις αποσπάσεις σε φορείς που χρειάζονται προσωπικό, και καταργώντας τις εκπαιδευτικές άδειες σε αυτούς που επιθυμούν να γίνουν καλύτεροι και να προσφέρουν περισσότερα από τη θέση που κατέχουν;», τον ρώτησε.  «Προέχει η σωτηρία της Ελλάδος!», ήταν η απάντηση.  Όσοι τον άκουσαν, δεν ξέρουν αν θα πρέπει να γελάσουν ή να κλάψουν.
Θα κλείσω, αναφέροντας τα εξής: Αυτούς τους ανθρώπους, εμείς τους εκλέγουμε στις θέσεις που κατέχουν, ή ανεχόμαστε την εκλογή τους, με τη μη συμμετοχή μας στις διαδικασίες.  Τα επιχείρημα «όλοι είναι ίδιοι», αποτελεί «πρόφαση εν αμαρτίαις», και αναπαράγεται από το ίδιο το σύστημα, που μας θέλει απόντες από αυτές.  Και, σε τελική ανάλυση, όποιος το πιστεύει, ας βγει ο ίδιος μπροστά, και να είναι σίγουρος ότι πολλοί θα βρεθούν να τον ακολουθήσουν, όπως έχει συμβεί σε πολλά σωματεία σε πολλές περιοχές της χώρας μας.  Η αποχή είναι συνενοχή.
Θα σταθώ, όμως, και σε ένα γεγονός που συνέβη στο νομό μας.   Παράταξη που πρόσκειται στο κυβερνών κόμμα, στις πρόσφατες εκλογές πήρε ποσοστό που ξεπέρασε στο 50%.  Όσο σωστοί κι αν είναι οι συνδικαλιστές της εν λόγω παράταξης, έχουν σκεφτεί αυτοί που τους ψήφισαν, ποιο μήνυμα έστειλαν στην κυβέρνηση;  Ότι συμφωνούν με τα μέτρα και την παράδοση της χώρας στο ΔΝΤ.
Περαστικά.

(ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΑΥΡΙΑΝΗ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ" ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ)

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ, ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ ΜΑΣ ΣΤΟ Δ.Σ. - ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΣΕΓΕΣ Χ. ΝΤΟΥΣΙΚΟΣ!

Του αρνήθηκαν να βγάλει τραπέζια στο πεζοδρόμιο, λες και αυτός θα χαλάσει την εικόνα της κεντρικής λεωφόρου.  Το κατάστημά του είχε επί χρόνια πρόβλημα με τα έργα που γίνονταν στο ΚΕΠ.
"Όλα τα άλλα γύρω στο Λουτράκι δεν σας ενοχλούν;", φώναξε στο Δ.Σ.
Δεξιά στην εικόνα, ο εκπρόσωπος του ΣΕΓΕΣ, Χ. Ντούσικος, παρακολουθεί χωρίς να αντιδρά!


ΚΙ ΑΛΛΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ




ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ σε συνεργασία με το «ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ – Καταναλώνουμε ότι παράγουμε» σας προσκαλούν σε σύσκεψη – συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί

την   Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011, 6:30 μμ
στο  Επιμελητήριο Κορινθίας, Ερμού 2 Κόρινθος.

Στη συνάντηση αυτή αφού γνωστοποιηθούν όλα τα έγγραφα του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ  ΠΟΛΙΤΩΝ, ιδιαίτερα το «Προσκλητήριο», θα ακούσουμε απόψεις και θα προχωρήσουμε στην εκλογή της Τοπικής Επιτροπής – Παραρτήματος του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ   ΠΟΛΙΤΩΝ- Καταναλώνουμε ότι παράγουμε.
Ομιλητές:
Ø    Βασίλης Νανόπουλος, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Κορινθίας
Ø    Δημήτρης Μπέης, Πρόεδρος του κινήματος πολιτών «Καταναλώνουμε ό,τι παράγουμε»,
Ø    Γιώργος Καββαθάς, Πρόεδρος της ΕΣΤΙΑ και αντιπρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ,

Ο Πρόεδρος
Βασίλης Νανόπουλος